Bon en Bourbonnais

donderdag, januari 11, 2007

We zitten al weer even in het nieuwe jaar. Aan allen die ons weblog lezen: Veel gezondheid en harmonie, geluk en voorspoed in 2007!

We hebben een tijdje niets toegevoegd, omdat er niet veel te melden viel, althans niets positiefs. Achter de schermen waren we natuurlijk heel aktief, maar dat had niet het gewenste resultaat De datum van 27 december is niet gehaald voor wat betreft het tekenen van de acte authentique. Het bleef hangen op de rapporten van amiante, plomb, electrique en capricorne die wel opgemaakt, maar nog niet binnen waren. Jammer!
We hebben dit maar van ons afgezet en fijne feestdagen rond Kerst doorgebracht bij familie in België en voor Oud-en Nieuw weer terug in Nederland om dit in familie kring te vieren. De hapjes en champagne smaakte goed en geknald dat er is.....!!! Niet door ons, maar wel in de wijk....enorm!!! Eén van onze honden had het er heel moeilijk mee. Zal die blij zijn in frankrijk, want ik heb begrepen dat ze daar niet aan vuurwerk doen op de 31e!

Tot op heden geen nieuwe datum van de franse notaris ontvangen, er moeten nog meer handtekeningen en gegevens komen van de verkopers in België. En dan te weten dat ons dossier al klaar is sinds eind september 2006! Het schijnt extra gecompliceerd te zijn met onroerend goed in Frankrijk, verkopers uit België en kopers uit Nederland. Bovendien speelt er nog een erfeniskwestie mee, juridisch gezien dus niet zo eenvoudig.

Samen met onze adviseurs proberen we nu toch meer druk op de ketel te zetten om nog langer uitstel te voorkomen. De voorspelling is dat het nu geen weken meer zal duren, dus rekenen op eind januari.......!?

We zijn nu al bijna 6 maanden uit onze villa en vinden gelukkig nog steeds onderdak bij onze kinderen hier in Nederland( Dank jullie wel). Hadden we geweten dat dit traject zoooo lang ging duren, hadden we zelf iets gehuurd. Maar ja, steeds denk je, nog even.... en daarom hadden we zo uitgekeken naar eind december.

Geluk hebben we gehad dat de winter tot nu toe erg zacht is geweest. Met alle buitenplanten, ja ook de mediterrane, nog steeds in potten in de tuin( dank Gabor & Sandra) en de kamerplanten in de serre in België( dank Hans & Ivana) gaat het nog steeds goed. Deze hopen we zonder vorst naar frankrijk te krijgen. Zou dat gaan lukken?

Labels: , ,

1 Comments:

Blogger Anna said...

Leuk om jullie site te lezen! Had inderdaad al via Opa begrepen dat jullie hiermee bezig waren. Maar erg leuk om nu ook daadwerkelijk de verhalen te lezen. Ik hoop dat het snel wat beter gaat, en dat jullie snel de sleutel krijgen! Ben erg benieuwd!

Liefs Anna Nijdam

8:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home