Bon en Bourbonnais

maandag, mei 07, 2007

Eindelijk.......Gelukt!!! Een positieve wending.

Een poosje afwezig geweest op dit blog. Dat had zo z'n reden. Of er waren weinig verwikkelingen, òf er kon weinig positiefs gemeld worden. Zelf vonden wij dat er qua problematiek al voldoende geschreven is en keken we uit naar positieve berichten. Die kunnen we jullie allen, geínteresseerden, nu ook melden. Sinds 27 april 2007 zijn wij, Annemieke & André de trotse, nieuwe eigenaren, ofwel propriétiers, van een geweldig maison vigneronne in de Auvergne.

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar we hebben wat! Na 9 maanden in dit proces was het een zware bevalling! Eentje die absoluut niet van een leien dakje ging! In ieder geval hier vanuit Nederland leek het haast onmogelijk de boel te regelen. Zodoende we begin april lijfelijk vertrokken naar Frankrijk. Gelukkig konden wij voor onderdak terecht in het huis van onze vrienden op ong. 10km afstand van het huis in " aankoop". Na enkele dagen arriveerden ook Bernard en Gina in Frankrijk. Van hen veel hulp gehad met de franse taal, waarvoor ook onze dank.

Ter plekke zaken geregeld met de dienst DDE en het kantoor van de franse notaris bezocht en daar onze situatie uitgelegd. Door er lijfelijk te zijn en mensen te spreken, bleken er ineens onduidelijkheden te kunnen worden opgelost, ook tussen de belgische verkoopster en ons.
Dit alles resulteerde binnen enkele dagen in een DATUM!

In onderling overleg werd gekozen voor vrijdag 27 april 2007 om 14.00 uur, juist na de uitgebreide franse lunchtijd. De franse notaris nam in eigen bewoordingen de hele acte met ons en de Belgen door, zodat het voor beide partijen begrijpelijk was. Na 2 uur en het plaatsen van zo'n slordige 50 parafen en enkele handtekeningen elk, was de sessie voorbij en ontvingen wij een enorme sleutelbos! Met handenschudden werd de koop bezegeld en ons werd veel succes gewensd. Daar stonden we dan, opgelucht, blij met de afronding en blij met dit nieuwe begin.
De zon scheen, het was prachtig weer, tijd voor bubbles!

De volgende dag met volle paardentrailer op naar ons franse huis. Een entree was provisorisch aangelegd, dus zo konden we het terrein op.......dachten we.......Misrekening. Eerst een stuk terrein erachter afgraven, zodat de poortdeuren ook OPEN konden. Dat viel beslist niet mee met 30 graden hitte! Uiteindelijk kon het hele spul het terrein op rijden en konden we uitladen.

Alles werkte naar behoren, de sloten, het water en de elektra. Voor die dag het noodzakelijkste in huis en keuken schoongemaakt en het bedje geplaatst en opgemaakt voor de eerste nacht.
's Avonds nog een apéro en het avondeten genoten bij Gina en Bernard, waar het altijd gezellig frans is.
Uiteindelijk zijn we 10 dagen gebleven en hebben verder schoongemaakt, de woestenij rondom het huis bestreden met een nieuw aangeschafte bosmaaier, wat gezellige buitenplanten neergezet en ons , zij het wat primitief, geinstalleerd. Dat lukte allemaal prima.

Nu weer even voor een weekje in NL, logeren bij Gabor en Sandra, enkele zaken regelen en opneuw een trailer laden met zaken die in huis onontbeerlijk zijn. Zondag a.s weer terug is het plan. Als de DDE nu snel de fosse langs het huis dicht en de nieuwe entrees aanlegt kunnen we de verhuiswagen laten komen.

Tot later- à plus!

Labels: