Bon en Bourbonnais

woensdag, november 07, 2007Inmiddels aangeland in de maand november, mag ik constateren dat de herfst nu echt doorzet. De blaadjes vallen van de bomen, waardoor de prachtige herfstkleuren langzaamaan verdwijnen. Daar waar de akkers niet opnieuw zijn ingezaaid, ligt de grond bruin en braak. De wijngaarden op de zuid-oost hellingen verliezen ook hun kleur en blad. De wilde wingerd, waaronder ons terrein werkelijk verscholen lag toen we het april j.l. kochten heeft z'n prachtige rode blad verloren en hangt er kaal en treurig bij.De afgelopen maanden waren zo slecht nog niet. Sinds eind augustus heeft het vrijwel niet geregend en de zon scheen vrij en veel, wat heerlijke nazomerse temperaturen opleverde. L'ete indienne! De CV was absoluut niet nodig en vaak hadden we overdag de ramen open met temperaturen boven de 20 graden. Kopje koffie lekker buiten dus!

Dit alles nodigde uit de buitenwerkzaamheden nog maar even voort te zetten. Alles groeide goed, ook het onkruid en het gras, dus frequent bestrijden en maaien.
Bij ons laatste bezoek aan NL 50 forse taxussen gekocht voor een nieuw aan te planten haag rondom het terras op het ZW. Het terrein daar ontdaan van de laatste resten "gras" en wortels,uitgevlakt en de haag geplant. Dat ziet er strak uit, onze gasten zullen er blij mee zijn. Voor het inzaaien van nieuw gras is het nu te laat, dat moet wachten tot het voorjaar.

Ook de witte luiken hangen weer keurig in het gelid, nadat Andre ze heeft nagekeken en hier en daar voorzien van nieuwe gehengen.
Ook een paar dagen bezig geweest met de elektra buiten, alles uitgeplozen,nagezien en extra verlichting aangebracht met behulp van Bernard. Nu kukelen we niet meer naar beneden of missen net die laatste tree. Heel fijn!

Met Gina begonnen aan het opfrissen van de entree. Eerst schuren en dan in de grondverf. Hopelijk dalen de temperaturen nog even niet, kunnen we buitenom ook afschilderen.

Dan wordt het nu toch tijd om binnen verder te gaan met de renovatie.
De grootste klussen worden het plaatsen van een keuken in wat nu nog de officiele eetkamer is. Die ligt lekker centraal in het huis, is ruim en daardoor de uitgelezen plek voor een woonkeuken. De salon(woonkamer) ligt er tegenover en de jardin d'hiver, die zomers ook gebruikt wordt om te eten en een zitje heeft, ligt er aan de andere zijde tegenaan.
Aan de brede gang ligt momenteel een toiletruimte en een inloopkast. Inloopkast wordt toilet en toiletruimte wordt ruime douche met plaats voor een wastafel.
Ook in de koloniale slaapkamer, op de zuid-oost hoek van het huis, is een ensuite douchekamer waar het e.e.a. vernieuwd moet worden. Nieuwe ruime doucheruimte, toilet en wastafel met het bijbehorende leidingen en tegelwerk. Gelukkig hoeven we daarvoor niet meer op zoek, die zijn al in huis.
Verder wacht nog het nodige verf en behangwerk.
Op heel ander vlak ben ik bezig met de voorbereidingen voor de sites waarop wij ons huis willen adverteren. Dat betekent informatie vergaren, websites bekijken, teksten maken, foto's uitzoeken.Ook moet er nu toch een echte website komen, waarop we ons huis goed willen presenteren. Daarvoor wil ik Hans vragen.
Leuke bijkomstigheid is dat "de TOUR" enkele malen door de Auvergne komt komende zomer van 2008. In de etappe van ROANNE naar MONTLUCON zelfs echt vlakbij ons huis!!!! Dat zal dus erg druk worden. Goed voor de regio en het tourisme en wellicht goed voor ons?
Ehhhh....moeten we nu mogelijkheden bedenken voor het plaatsen van tentjes, campers en caravans? Keep on dreaming....
Al met al wordt het nu serieus, aan de slag dus!

Labels: