Bon en Bourbonnais

zaterdag, januari 12, 2008

2008, Fris en nieuw.
Heel kalmpjes zijn we het nieuwe jaar ingerold. Wat zal het brengen.....?
Allereerst maar eens terug naar de maand december.
Voor het Sinterklaasfeest waren we in Nederland (bijna) allemaal bijelkaar. Dat was leuk! Het is het ultieme feest voor de kleintjes...maar ook de "groten" genieten evenzo! En wat een verraste gezichtjes bij het zien van de jaarlijkse "berg" kadootjes. Ik geloof dat de Sint(en) hen allemaal even gelukkig hebben gemaakt. De sfeer was fijn en zo hebben we allemaal de kans gehad even heerlijk "bij" te praten.

Terug in Frankrijk zijn we begonnen met de voorbereidingen op het familie bezoek met Kerst en Oud-en Nieuw. We waren heel wat mensen te verwachten, gezellig!
Dat betekent wel dat er het een en ander "toegevoegd" moest worden in huis, dat wat tot nu toe in de dozen en/of in de cave is blijven staan.
Voldoende bedden en matrassen, linnengoed, handdoeken, borden, glazen, eetgerei voor de kleintjes, wat speelgoed en ga zo maar door.
Toch de kamers nog maar wat verder aankleden, roedes en gordijnen ophangen, spiegels,lampen, kerstverlichting. Je wilt toch graag de juiste sfeer creeeren?
Na veel bellen is de schoorsteenveger eindelijk gekomen. Teleurstellend was zijn conclusie dat de kanalen heel nauw zijn en verslepen. Ons werd geadviseerd eerst de verzekering maar eens te raadplegen . Dat betekende geen houtvuur in december,jammer!
Maar ja, een schoorsteenbrand, daar zit je ook niet op te wachten.

Op kerstavond konden wij de eersten verwelkomen. Mijn beide ouders, broer, schoonzus en hun 2 kinderen. De volgende dag onze pleegzoon met zijn gezin en de dag daarop onze oudste dochter en haar zoon. We waren nu met z'n 14-en. 'S avonds gezellig geborreld en lekkere hapjes, de kadootjes voor de kids en daarna de maaltijden genoten. Voor mij een hele klus, helaas ben ik niet de gewenste keukenprinses....maar over het algemeen kon ik tevreden zijn.

Erg blij met de komst naar Frankrijk van mijn beide, hoogbejaarde ouders. Fijn dat zij er ook bij konden zijn.

Zo eenieder gekomen was, zo ging men ons weer verlaten, groepje voor groepje, zodat wij 4- overbleven (dochter, kleinzoon en wij 2)voor het laatste staartje van het jaar. Die was hier natuurlijk erg rustig, met een klein beetje vuurwerk om ons heen.

We hopen dat het nieuwe jaar ons brengt wat wij ervan verwachten, maar vooral gezondheid, geluk en al wat men verder wensen zou, dat wensen wij eenieder!

*******EEN VRESELIJK GOED 2008*******

Labels: ,